Ingredients
- Mig quilo de tonyina
- 2 Bitxos vermells, sense llavors
- 2 Cebollins
- Ratlladura i suc de 2 Llimes
- 1 Cullerada de llavors de coriandre
- 2 Cullerades de salsa de peix
- 2 Cullerades d’oli de sèsam
- Oli per fregir
- ¼ de cullerada de pebre negre
- Sal
- Les fulles de 2 branques de coriandre
- Les fulles de 2 branques d’alfàbrega.
Recepta
Torrem en sec les llavors del coriandre en una paella a foc mitjà. Ho piquem en un morter. Ho barregem amb els bitxos, els cebollins i les cullerades de llavors de coriandre, salsa de peix i oli de sèsam. Ho reservem.
Escalfem una paella a foc alt i li posem oli per fregir. Salpebrem la tonyina. La segellem uns 40 segons per cada costat. Un cop tallada, la tonyina quedarà blanca per fora i vermella per dins.
Posem la tonyina en una fusta per tallar. La tallem en petits daus i la posem en la plata per servir-la.
Cobrim amb la salsa reservada i, finalment, posem les fulles de coriandre i alfàbrega per sobre.