Ingredients
- Rovellons
- Sal
- Oli d’oliva
- Julivert
- Alls
Recepta
Cal netejar-los molt bé. Podem fer servir un drap humit o bé paper de cuina humit per treure’n la brutícia que hi pugui quedar. Si ho féssiu amb aigua, us quedarien molt aigualits de gust en menjar-los. Reviseu-los amb cura per evitar la possibilitat que hi hagi un cuc aquest, acabi a la taula.
Posem la planxa a escalfar.
Fem una picada d’all i julivert, a trossos ben petits, amb una mica d’oli.
Tallem una mica els peus dels bolets (en cas de fer-ho a la brasa, els peus poden ser una mica més llargs que si ho fem a la planxa).
Afegim un raig d’oli a la planxa i posem els rovellons una estona a foc viu, posant la cua cap avall. Els tindrem, més o menys, quatre minuts, depenent de la seva mida.
Els hi donem la volta. Hi tirem una mica de la picada d’all i julivert per sobre, ajudant-nos amb una cullera. Els hi tindrem uns quatre minuts més.
Els emplatem, els salem una mica i els hi tirem una mica d’all i julivert per sobre.
Convé menjar-los ben seguit i, si voleu, acompanyats de vi negre.