Ingredients
500 g de mongetes del ganxet
De 2 a 3 botifarres (podem barrejar botifarra blanca i negra)
Un os de pernil
250 g de careta i morro de porc
Un tros de cansalada
Una cabeça d’alls
Oli d’oliva
½ vas de vi blanc
Sal
5 grans de pebre negre
Pebre vermell
1 fulla de llorer
1 ceba
1 tomàquet
Recepta
Cal que posem les mongetes en remull al vespre en aigua freda. Hem de posar suficient aigua doncs s’inflaran i podríem fer curt.
L’endemà, en una cassola, amb aigua fresca, es posen les mongetes, la cabeça d’alls, els grans de pebre, la sal, la fulla de llorer, l’os de pernil, la careta i morro, ben tallats, i el vas de vi. Quan arranqui el bull, retirem la bromera i deixem que coguin amb un bull gairebé imperceptible durant 2 hores.
Preparem un sofregit de tomàquet i ceba, ben reduït, salpebrem i afegim una mica de pebre vermell. Ho posem tot a l’olla, sacsegem i ho bullim una mitja hora més.
Tallem les botifarres i les fregim amb la cansalada.