Ja ha arribat l’estiu, ha acabat el curs escolar i, pares i avis, tenim la quitxalla a casa. Com que els dies són llargs i tenim més temps, podem aprofitar-ho per cuinar plegats.

La cuina és un món màgic, però també una escola on es poden adquirir una bona quantitat d’aprenentatges: entendre que els plats requereixen esforç i capacitat de treball, que cal mantenir uns hàbits d’higiene i ordre i, sovint, treballar en equip. Si ens ho fem venir bé, també podem dur a la pràctica conceptes de matemàtiques i ciències apresos durant el curs.

Ara bé, cuinar amb família requereix paciència i tenir en compte alguns aspectes perquè resulti gratificant i enriquidor per ambdues parts. Així doncs:

  • Cal que prioritzem plats senzills i ràpids de preparar. Si utilitzem una font d’escalfor, haurà de ser sempre sota supervisió. Si els menuts han d’emprar ganivets, és aconsellable que siguin de material antilliscant, amb el mànec adaptat a mans petites i amb la punta arrodonida.
  • Recordeu que les receptes sempre comencen a la botiga. Per tant, és bona idea preparar junts la llista dels ingredients i, a poder ser, deixar que els petits l’escriguin ells mateixos.
  • Durant la compra podem explicar-los l’origen dels productes i les diferents varietats.
  • Un cop a la cuina, hem de preveure que hi estarem més estona del que és habitual. Cuinar amb presses mai és bona recepta…
  • Trencar un ou (o dos), embrutar-se les mans, la samarreta, el terra i el sostre de la cuina, és normal. En acabat, ho recollirem tots junts.
  • La voluntat té més pes que el resultat. Presenteu el plat davant la família i els amics, incidint en l’esforç que els nens hi han dedicat i detallant cadascun dels passos.

Si no teniu quitxalla a casa, elaboreu tanmateix aquesta crema que, de ben segur, us portarà sabors de la infantesa.

INGREDIENTS

  • 175 grams de llet condensada.
  • 100 grams de xocolata negra especial per postres.
  • 85 grams de margarina.
  • 50 avellanes torrades sense pell

RECEPTA

  1. Triturem les avellanes fins a convertir-les en pols.
  2. Trenquem la xocolata a bocins, barregem amb la margarina i ho desfem tot plegat al bany maria, mentre anem remenant fins a obtenir una crema.
  3. Aleshores, ho retirem del foc i afegim la pols d’avellana i la llet condensada. Ho mesclem bé.
  4. Passem pel “turmix” per integrar els ingredients perfectament.
  5. Aboquem en un recipient (millor de vidre) i, un cop refredada, la tapem.
  6. Podem emmagatzemar la crema fora de la nevera, però durant l’estiu és millor refrigerar-la i treure-la deu minuts abans (així serà més fàcil estendre-la).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.