Al novembre el vi ja ha adquirit cos, ja no és un most. I ja que parlem de vins, a la secció de Menjar us parlem de les Postres de Músic amb moscatell, i us portem una recepta d’Ametlles Garapinyades, també amb moscatell. A la secció de Salut us parlem de set coses que ens ajuden a tenir una Vida Saludable. A la deLlar, us portem exemples d’Estils Arquitectònics moltpropers. I a l’Excursió us proposem La Font Intermitent del Corral. Donades les darreres mesures, no us hem pogut incloure l’agenda d’activitats. Però us hem recuperat alguns dels articles que poden ser útils en la situació actual: Meditació, Què fer a casa amb infants durant el cap de setmana, i Llibres premiats.
El dia 1 és Tots Sants, el 22 és Santa Cecília, patrona de la música, i el25 és el dia internacional per l’eliminació de la violència contra la dona.
Júpiter i Saturn es podran veure, a primera hora de la nit, a l’horitzó oest. Mart, estaràpràcticament tota la nit, a Peixos. Serà gairebé tan brillant com Júpiter (el dia 6 d’octubre va estar a la mínima distància de la Terra d’aquesta temporada). Venus serà visible a darreres hores de la nit, sobre l’horitzó est. Mercuri ho serà al crepuscle matutí. Amb telescopi es podran observar Urà, tota la nit a Àries i Neptú, durant la primera meitat de la nit, a Aquari.
Pel que fa a les pluges de meteors, tenim els Leònids, del 6 al 30, amb un màxim el 17, de 10-20 meteors/hora. Són els més ràpids de l’any (la Terra se’ls troba de front), brillants i amb un color vermellós, podent deixar una estela verda d’alguns segons. Seguiran actius els Tàurids Nord fins al 10 de desembre, els Tàurids Sud fins al 20 de novembre. Els Alfa Monoceròtids tindran un màxim el 21 de novembre, amb 5 meteors per hora. I els Oriònids de Novembre tindran un màxim el 28 amb uns 3 meteors per hora. Es podran veure dos cometes relativament brillants, amb una magnitud propera a la 9: el 88P/Howell, prop de Júpiter i Saturn i el C/2020 M3 (ATLAS) que creuarà Orió i Taure.