Ingredients

  • Pasta de gyoza (o crestes gyoza) – 50 peces
  • 350 g de carn de porc picada
  • Dues fulles grans de col
  • Dues cebes tendres petites
  • 2 bolets (idealment xiitake)
  • 1 gra d’all picat
  • 1 cullerada de gingebre ratllat
  • 1 culleradeta de sake (opcional)
  • 1 culleradeta de salsa de soja
  • 1 culleradeta d’oli de sèsam
  • 1 culleradeta d’oli vegetal per fregir
  • Sal
  • Pebre

Per a la salsa

  • 1 cullerada de vinagre d’arròs
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • 2 gotes d’oli picant (idealment raayu)

Recepta

Tallem la col, les cebes i els bolets en trossets petits. Per evitar que la col estigui massa cruixent la podem posar prèviament 1 minut al microones, per estovar-la. Ho posem en un bol ben gran i ho barregem amb l’all, el gingebre i la carn de porc. Hi afegim el sèsam, la soja, el sake i un punt de pebre i acabem de remenar.

Posem una peça de gyoza a sobre el palmell de la mà. Mullem, amb el dit de l’altre mà, els contorns de la gyoza. Al centre hi posem una culleradeta de la mescla. Dobleguem la gyoza i anem prement les vores perquè quedi ben tancada. 

Fregim les gyozes durant tres o quatre minuts amb una mica d’oli vegetal (una culleradeta). Un cop torrades per un costat, i ja amb l’oli absorbit per les gyozes, afegim un rajolí d’oli de sèsam i aigua per cobrir el fons (més o menys un quart de tassa d’aigua). Si no teniu experiència a la cuina, vigileu molt amb aquesta operació de posar aigua a una paella calenta (*). Tapem i ho deixem fins que s’evapori l’aigua.

Les servim amb la part daurada cap amunt. Les acompanyem amb una salsa feta amb el vinagre, la soja i l’oli picant.

(*) Recordeu que mai s’ha d’apagar una paella que s’hagi encès amb aigua. L’aigua s’evapora i arrossega l’oli encès, provocant una gran flamarada. S’ha de fer servir un drap humit per cobrir la paella i apartar-la del foc.