Ingredients
- Pasta de gyoza (o crestes gyoza) – 50 peces
- 350 g de carn de porc picada
- Dues fulles grans de col
- Dues cebes tendres petites
- 2 bolets (idealment xiitake)
- 1 gra d’all picat
- 1 cullerada de gingebre ratllat
- 1 culleradeta de sake (opcional)
- 1 culleradeta de salsa de soja
- 1 culleradeta d’oli de sèsam
- 1 culleradeta d’oli vegetal per fregir
- Sal
- Pebre
Per a la salsa
- 1 cullerada de vinagre d’arròs
- 1 cullerada de salsa de soja
- 2 gotes d’oli picant (idealment raayu)
Recepta
Tallem la col, les cebes i els bolets en trossets petits. Per evitar que la col estigui massa cruixent la podem posar prèviament 1 minut al microones, per estovar-la. Ho posem en un bol ben gran i ho barregem amb l’all, el gingebre i la carn de porc. Hi afegim el sèsam, la soja, el sake i un punt de pebre i acabem de remenar.
Posem una peça de gyoza a sobre el palmell de la mà. Mullem, amb el dit de l’altre mà, els contorns de la gyoza. Al centre hi posem una culleradeta de la mescla. Dobleguem la gyoza i anem prement les vores perquè quedi ben tancada.
Fregim les gyozes durant tres o quatre minuts amb una mica d’oli vegetal (una culleradeta). Un cop torrades per un costat, i ja amb l’oli absorbit per les gyozes, afegim un rajolí d’oli de sèsam i aigua per cobrir el fons (més o menys un quart de tassa d’aigua). Si no teniu experiència a la cuina, vigileu molt amb aquesta operació de posar aigua a una paella calenta (*). Tapem i ho deixem fins que s’evapori l’aigua.
Les servim amb la part daurada cap amunt. Les acompanyem amb una salsa feta amb el vinagre, la soja i l’oli picant.