– CALÇOTS ARREBOSSATS –
Ingredients
- 20 calçots prims
- 1 ou
- 50 grams de farina
- Oli verge d’oliva verge
- Sal
- 200 ml d’aigua
Recepta
Retirem la part exterior dels calçots, les arrels i les fulles verdes. Els netegem bé amb aigua i els escorrem.
Batem una barreja d’un rovell d’ou, 50 grams de farina, una cullerada d’oli d’oliva verge i una mica de sal, fins a aconseguir una pasta sense grumolls. Hi afegim 200 ml d’aigua i remenem. Deixem reposar durant 30 minuts.
Muntem la clara d’ou a punt de neu i la barregem amb la pasta anterior.
Suquem els calçots en la pasta resultant i els fregim en oli abundant i calent fins que quedin rossos. Els escorrem en paper i els servim calents.
Els podem servir amb la salsa salvitxada, romesco o xató, al nostre gust. Hi afegim algun element decoratiu com per exemple una mica de julivert.